1. "Балыкчы сые"
Майсыз 2 ак балык
3-4 суган
2-3 кишер
3 помидор
200 сыр
бәрәңге
майонез, яшел тәмләткечләр
Помидор, бәрәңге һәм кишерне түгәрәкләп, балыкны кисәкләп турарга. Табаны майлап башта бер рәт бәрәңге, аның өстенә суган, кишер, помидор, яшел тәмләткечләр, балык салырга һәм кабат бәрәңге тезәргә. Һәр кат арасына тоз, борыч сибәргә. Соңгы кат өстенә майонез ягарга, уылган сыр сибәргә. Запеканка духовкада өсте килгәнче пешә.
2. Патшаларча кичке аш.
Майланган табага катлап салына:
- ит (майлырак булса әйбәтрәк) тоз, борыч сибәсе
- суган 1-2 баш һәм сарымсак 3-4 төш (турап)
- бәрәңге (саламлап турап), тоз, аз гына су салырга
- чөгендер (чи яки пешкән) кыргычта уып җәясе
- майонез (чөгендер өстенә сылыйсы)